Κωνσταντίνος Τσομπανίδης

Boulangerie / Viennoiserie Manager & Consultant

Κωνσταντίνος Τσομπανίδης

BOULANGERIE / VIENNOISERIE MANAGER & CONSULTANT

tsompanidis

Η αγάπη του για τη γαστρονομία φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία, όταν «χωνόταν» στην κουζίνα, δίπλα στη μητέρα του, για να βοηθήσει και να δημιουργήσει! Η ενασχόλησή του ανέπτυξε την περιέργειά του και το ανήσυχο πνεύμα του τον ωθούσε να θέλει να εισχωρήσει σε βαθύτερα γνωστικά μονοπάτια… Στην εφηβεία, είχε πλέον «ζυμωθεί» η απόφαση πως αυτή θα ήταν η επαγγελματική του πορεία και παράλληλα η μεγάλη του αγάπη. Το 2016, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη σχολή Le Monde στην Αθήνα και αποφοίτησε ως Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας.

Η πρώτη ανάμειξή του με την τέχνη ήταν λόγω της πρακτικής του άσκησης στο ξενοδοχείο Royal & Imperial Belvedere στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη το 2015, όπου ανέλαβε βοηθός στο κομμάτι των αρτοπαρασκευασμάτων. Ο έρωτας με την αρτοποιία ήταν για εκείνον αναπόφευκτος τη στιγμή που «αναμείχτηκε» με το αλεύρι και βρήκε την κλίση του! Η δίψα του για μάθηση και περαιτέρω εξέλιξη τον οδήγησε στη σχολή Ferrandi στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε το International Program of Boulangerie & Viennoiserie Francais για το διάστημα 2016-2017 κι έπειτα εργάστηκε στο Maison Landemaine για 8 μήνες ως Boulanger. Η διεθνής επαγγελματική εμπειρία του συνεχίστηκε στο Mandarin Oriental Hyde Park, στο Λονδίνο, στο οποίο εργάστηκε από το 2017 έως το 2018 ως Commis Patissier στο τμήμα Pastry & Bakery.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχοντας αποκομίσει πολύτιμη γνώση και εργασιακή εμπειρία, ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε να μοιράζεται τη γνώση και το πάθος του παραδίδοντας σεμινάρια αρτοποιίας και σφολιατοποιίας στη σχολή Le Monde και να παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα (ΟΚ Bread, Κατσιούλης, Queen Bee), και το εξωτερικό (Artopolis Bakery & Café, Capitol Coffee & Eatery, Elly’s Brunch & Café – Σικάγο Αμερικής). Η δραστηριοποίησή του με το consulting περιλαμβάνει ανάπτυξη συνταγών, ανανέωση γκάμας, βελτιστοποίηση διαδικασιών, συνταγών και οργάνωση παραγωγής, ποιοτικό έλεγχο, συντήρηση και σωστή αξιοποίηση των πρώτων υλών σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της αρτοποιίας και της viennoiserie (πρωινή ζώνη, προζύμια, γλυκές και αλμυρές ζύμες).

Fun Facts

για τον Κωνσταντίνο Τσομπανίδη

  • MGA είναι… Εξέλιξη, οργάνωση, τεχνική και ανθρωπιά
  • Πως θα τον περιέγραφε η υπόλοιπη ομάδα: Τελειομανή…
  • Πως περιγράφει την υπόλοιπη ομάδα: Μια γροθιά…
  • Celebrity με την οποία θα ήθελε να δειπνήσει: Chef Μιχάλης Καρούζος!!!
  • Αγαπημένο γλυκό: Mont Blanc!
  • Life Motto: «Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός!»