Νικόλαος Κουτσούκος

Director

Νικόλαος Κουτσούκος

DIRECTOR

nikolaos-koutsoukos

Από πολύ μικρός είχε κατασταλάξει ότι ο χώρος που επιθυμούσε να δραστηριοποιηθεί ήταν αυτός της εστίασης. Από το γυμνάσιο κιόλας ξεκίνησε να εργάζεται τις καλοκαιρινές περιόδους στο φούρνο της γειτονιάς του για χαρτζιλίκι. Όταν τελείωσε το γυμνάσιο, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στη σχολή του ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε σα μαθητής σε αρτοποιείο κι έπειτα σε αρτοζαχαροπλαστείο σαν βοηθός ζαχαροπλάστη. Αυτό ξεκαθάρισε μέσα του και καθόρισε την πορεία που ήθελε να ακολουθήσει. Έτσι, ξεκίνησε σαν Assistant Pastry Chef κι έπειτα σαν Executive Head Chef και Production Manager και εργάστηκε σε γνωστά ζαχαροπλαστεία, μεταξύ των οποίων το Sauer, το Papagalino και το μεγάλο -όπως αποκαλεί- “σχολείο” Α. Βάρσος όπου και παρέμεινε 10 χρόνια και τα αρτοζαχαροπλαστεία Γαβριηλίδης. Παράλληλα, ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το ανήσυχο επιχειρηματικό του πνεύμα τον οδήγησε στο να συνιδρύσει το Valeron Athens όπου και παρέμεινε 2 χρόνια μετά τη σύστασή του. Έπειτα ήρθε η πρόταση συνεργασίας με τα ζαχαροπλαστεία Μοντέρνο στα Χανιά όπου και εργάστηκε σαν υπεύθυνος παραγωγής μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018. Με έδρα του πλέον την Κρήτη όπου και ζει μόνιμα, διευθύνει το MGA και παράλληλα δραστηριοποιείται με το consulting σε ζαχαροπλαστεία και σε επαγγελματίες pastry chefs σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Fun Facts

για τον Νικόλαο Κουτσούκο

  • MGA είναι… παράθυρο στη γνώση!
  • Πως θα τον περιέγραφε η υπόλοιπη ομάδα: Δουλειά, δουλειά, δουλειά!
  • Πως περιγράφει την υπόλοιπη ομάδα: Εργατική, παθιασμένη, πρωτοπόρα…
  • Celebrity με τον οποίο θα ήθελε να δειπνήσει: Morgan Freeman
  • Αγαπημένο γλυκό: 2.000 φύλλα από το μαγαζί του Pierre Herme!
  • Life Motto: Reach for the sky…!