Tιμήθηκε με το μοναδικό σε κύρος βραβείο της Γαλλίας «Meilleur Ouvrier de France» (MOF) το 2011 ανάμεσα στους καλύτερους επαγγελματίες του είδους! Κατατάχθηκε στους κορυφαίους 111 σεφ ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας από το περιοδικό «Gault et Millau». Εφευρέτης της τεχνικής γαρνιρίσματος σε πικαπ το 2009, της γνωστής σε όλους “tourbillon”, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως και ιδρυτής του ομώνυμου ζαχαροπλαστείου στη Γαλλία.
O chef Yann Brys πρεσβεύει μια εντελώς νέα προσέγγιση της γεύσης, συνδυάζοντας τις πιο ασυνήθιστες μαζί. Διεξάγει Masterclasses ζαχαροπλαστικής σε όλο τον κόσμο από το 2014 και έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα, στο Ηράκλειο Κρήτης, μόνο στο MGA!