Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται 3 μάγειρες, 1 αρτοποιός και 2 ζαχαροπλάστες;; Ένα Mega Masterclass!! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα σεμινάριο με θέμα «Η νέα τάση σε αλμυρά και γλυκά σνακ και σαλάτες» που θα καθηλώσει! Εάν δραστηριοποιήστε σε καφέ, αρτοζαχαροπλαστεία ή επιχειρήσεις εστίασης, αυτό το Masterclass έχει σχεδιαστεί ακριβώς για εσάς!
Τι σημαίνει νέα τάση στο σύγχρονο σνακ: Γρήγορο, εύκολο και υγιεινό φαγητό (breakfast, brunch, lunch, σαλάτες), φαγητό on the go, Katsu Sando (Ιαπωνικό sandwich), Buddha Bowls (χορτοφαγικό ή μη πιάτο το οποίο περιέχει ζεστές ή και κρύες παρασκευές), Lunch packages (μικρό ολοκληρωμένο γεύμα), super foods, street food, bar food, νέες διατροφικές συνήθειες (vegetarian, vegan), νηστίσιμα μενού, gourmet γεύσεις, γευστικές νότες από όλο τον κόσμο. Αυτό το σεμινάριο τα εμπεριέχει όλα!
Ένα άκρως sophisticated πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει υγιεινές προτάσεις και ιδέες με διαφορετικά είδη ψωμιών για σάντουιτς με μοντέρνα παρουσίαση (χωριάτικο, ciabatta, πολύσπορο, χαρουπόψωμο, bagels, βιενέζικο, τοστ, φοκάτσια κ.α.), κρουασάν, μπριός, σπιτικές μαρμελάδες, homemade αρωματισμένα έλαια και dressings, Buddha Bowls και σαλάτες με μεσογειακή και όχι μόνο προσέγγιση, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν κύριο γεύμα όσο και σαν γέμιση σε σνακ. Απόλυτα ευέλικτοι κωδικοί και εναλλακτικές προτάσεις με προσθήκη ή αφαίρεση κρέατος/αλλαντικών/γαλακτοκομικών στοιχείων ανά κωδικό, για να καλύψουν ποικιλία επιλογών και ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες.
Πάνω από 35 παρασκευές σε μοντέρνες αλμυρές και γλυκές προτάσεις, healthy snack με κλασικά και πρωτότυπα υλικά, με τοπικά και ελληνικά προϊόντα εποχής, «ψαγμένοι» συνδυασμοί που συνθέτουν ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Σύνθετες αλλά ταυτόχρονα απλές και εφαρμόσιμες ιδέες σχεδιασμένες για αφάνταστα μεγάλη επιτυχία!
Στόχος του σεμιναρίου:
- Να αποκτήσετε εφόδια που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις δικές σας γεύσεις
- να θεμελιώσετε τις γνώσεις σας στην πρωινή ζώνη και στο all-day-snack
- να ανανεώσετε και να προσαρμόσετε τις συνταγές σας ακολουθώντας τη νέα παγκόσμια τάση και τις νέες διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών
- να αναβαθμίσετε την εικόνα του μενού σας και να δημιουργήσετε ελκυστικές βιτρίνες που θα εντυπωσιάσουν
Οι ενότητες θα εστιάσουν σε βασικές και προχωρημένες τεχνικές και δεξιότητες της κρύας κουζίνας, με συμβουλές για σωστή και εύκολη διαχείριση της παραγωγής, την αποτελεσματική αξιοποίηση των πρώτων υλών (waste management) και τον τρόπο για ακριβή food cost analysis.
Ενδεικτικές τεχνικές:
- Autolysis
- Poolish (προζύμι μαγιάς)
- Αργή Ωρίμανση
- Τεχνικές πλασίματος & κοπής
- Sous Vide (μαγείρεμα υπό κενό)
- Ώσμωση με vacuum
- Oven Slow Cooking
- Υφές σε sauce & κρέμες
Ανακαλύψτε τη νέα παγκόσμια τάση στην τέχνη των χειροποίητων σύγχρονων snack σε 2 απογεύματα γεμάτα γνώση και ποικιλία προτάσεων με επιρροές από την κρητική, τη μεσογειακή και την ασιατική κουζίνα, μέσα από προσεκτικά μελετημένους και σχεδιασμένους κωδικούς για να περάσετε στο επόμενο επίπεδο γευστικά στις επιχειρήσεις σας!