Φόρτωση Masterclasses
  • Αυτή η masterclass έχει τελειώσει.
Mega Masterclass – Η νέα τάση σε αλμυρά και γλυκά σνακ και σαλάτες!

Λεπτομέρειες

Αρχή:
04/03/2020
Τέλος:
05/03/2020
Ωράριο:
14:00 - 20:00
Κόστος:
220€
Επίπεδο Masterclass:

Χώρος Διεξαγωγής

Εγκαταστάσεις Κορώνη ΑΕ
Ειρήνης & Φιλίας 102
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα

Διοργανωτής

MGA
Τηλέφωνο:
6974455097
Email:
info@mgacademy.gr

Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται 3 μάγειρες, 1 αρτοποιός και 2 ζαχαροπλάστες;; Ένα Mega Masterclass!! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα σεμινάριο με θέμα «Η νέα τάση σε αλμυρά και γλυκά σνακ και σαλάτες» που θα καθηλώσει! Εάν δραστηριοποιήστε σε καφέ, αρτοζαχαροπλαστεία ή επιχειρήσεις εστίασης, αυτό το Masterclass έχει σχεδιαστεί ακριβώς για εσάς!

Τι σημαίνει νέα τάση στο σύγχρονο σνακ: Γρήγορο, εύκολο και υγιεινό φαγητό (breakfast, brunch, lunch, σαλάτες), φαγητό on the go, Katsu Sando (Ιαπωνικό sandwich), Buddha Bowls (χορτοφαγικό ή μη πιάτο το οποίο περιέχει ζεστές ή και κρύες παρασκευές), Lunch packages (μικρό ολοκληρωμένο γεύμα), super foods, street food, bar food, νέες διατροφικές συνήθειες (vegetarian, vegan), νηστίσιμα μενού, gourmet γεύσεις, γευστικές νότες από όλο τον κόσμο. Αυτό το σεμινάριο τα εμπεριέχει όλα!

Ένα άκρως sophisticated πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει υγιεινές προτάσεις και ιδέες με διαφορετικά είδη ψωμιών για σάντουιτς με μοντέρνα παρουσίαση (χωριάτικο, ciabatta, πολύσπορο, χαρουπόψωμο, bagels, βιενέζικο, τοστ, φοκάτσια κ.α.), κρουασάν, μπριός, σπιτικές μαρμελάδες, homemade αρωματισμένα έλαια και dressings, Buddha Bowls και σαλάτες με μεσογειακή και όχι μόνο προσέγγιση, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν κύριο γεύμα όσο και σαν γέμιση σε σνακ. Απόλυτα ευέλικτοι κωδικοί και εναλλακτικές προτάσεις με προσθήκη ή αφαίρεση κρέατος/αλλαντικών/γαλακτοκομικών στοιχείων ανά κωδικό, για να καλύψουν ποικιλία επιλογών και ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες.

Πάνω από 35 παρασκευές σε μοντέρνες αλμυρές και γλυκές προτάσεις, healthy snack με κλασικά και πρωτότυπα υλικά, με τοπικά και ελληνικά προϊόντα εποχής, «ψαγμένοι» συνδυασμοί που συνθέτουν ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Σύνθετες αλλά ταυτόχρονα απλές και εφαρμόσιμες ιδέες σχεδιασμένες για αφάνταστα μεγάλη επιτυχία!

Στόχος του σεμιναρίου:

  • Να αποκτήσετε εφόδια που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις δικές σας γεύσεις
  • να θεμελιώσετε τις γνώσεις σας στην πρωινή ζώνη και στο all-day-snack
  • να ανανεώσετε και να προσαρμόσετε τις συνταγές σας ακολουθώντας τη νέα παγκόσμια τάση και τις νέες διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών
  • να αναβαθμίσετε την εικόνα του μενού σας και να δημιουργήσετε ελκυστικές βιτρίνες που θα εντυπωσιάσουν

Οι ενότητες θα εστιάσουν σε βασικές και προχωρημένες τεχνικές και δεξιότητες της κρύας κουζίνας, με συμβουλές για σωστή και εύκολη διαχείριση της παραγωγής, την αποτελεσματική αξιοποίηση των πρώτων υλών (waste management) και τον τρόπο για ακριβή food cost analysis.

Ενδεικτικές τεχνικές:

  • Autolysis
  • Poolish (προζύμι μαγιάς)
  • Αργή Ωρίμανση
  • Τεχνικές πλασίματος & κοπής
  • Sous Vide (μαγείρεμα υπό κενό)
  • Ώσμωση με vacuum
  • Oven Slow Cooking
  • Υφές σε sauce & κρέμες

Ανακαλύψτε τη νέα παγκόσμια τάση στην τέχνη των χειροποίητων σύγχρονων snack σε 2 απογεύματα γεμάτα γνώση και ποικιλία προτάσεων με επιρροές από την κρητική, τη μεσογειακή και την ασιατική κουζίνα, μέσα από προσεκτικά μελετημένους και σχεδιασμένους κωδικούς για να περάσετε στο επόμενο επίπεδο γευστικά στις επιχειρήσεις σας!

Τι θα μάθετε

στο masterclass

Πως θα δημιουργήσετε και θα παρουσιάσετε στη βιτρίνα σας ευφάνταστα σνακ που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη

Προτάσεις και ιδέες για γευστικές γεμίσεις

Τι πρέπει να προσέξετε στον τρόπο παρασκευής και σύνθεσης του σνακ/σαλάτας

Πώς να συνδυάζετε τα υλικά και τι να προσέξετε στις υφές

Πως θα αναλύετε το κόστος κάθε κωδικού

Πως θα φτιάξετε ένα σωστό dressing

Σε ποιους απευθύνεται

το masterclass

Σε επαγγελματίες μάγειρες, ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς ήδη απασχολούμενους στον τομέα με εμπειρία ή βασικές γνώσεις, που θέλουν να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις τεχνικές και τον ρόλο τους.

Σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που θέλουν να ανανεώσουν και να αναβαθμίσουν το μενού τους.

Σε σπουδαστές τμημάτων Μαγειρικής, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.

Σε ερασιτέχνες και αρχάριους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της επαγγελματικής μαγειρικής και αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης και να ανοίξουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες.

Τι περιλαμβάνεται

στην τιμή του σεμιναρίου

All Day Coffee Station.

Αναλυτικό συνταγολόγιο και σημειωματάριο σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική μορφή (PDF) μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης υπογεγγραμένο από τον διευθυντή της σχολής του MGA και τους Chefs.

Αναμνηστικές φωτογραφίες με τους Chef και όλο το επαγγελματικό φωτογραφικό υλικό του σεμιναρίου σε HD ψηφιακή μορφή.

Και φυσικά… γευστική δοκιμή!

Η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α. 24%.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για

Κράτηση θέσης στο masterclass

Για προκράτηση θέσης απαιτείται προκαταβολή 50% = 137,5€ ή πλήρης εξόφληση του ποσού = 275€ (και τα δύο ποσά συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%).

    Μόλις συμπληρώσετε και αποστείλετε τη φόρμα εγγραφής, η θέση σας κατοχυρώνεται προσωρινά. Στην επόμενη σελίδα, θα εμφανιστούν τα στοιχεία του τραπεζικού μας λογαριασμού, για τη μεταφορά της προκαταβολής ή εξόφλησης εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών, ώστε να κατοχυρωθεί επίσημα η συμμετοχή σας. Θα λάβετε επίσης αυτόματο email με την επιβεβαίωση της προσωρινής κράτησης. Παρακαλούμε ελέγξτε το φάκελο "Ανεπιθύμητα" στο email σας σε περίπτωση που δε λάβετε κάποια επιβεβαίωση.


    ΣυμμετέχονταςΕταιρεία
    ΑπόδειξηΤιμολόγιο (Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία τιμολογίου στο πεδίο ΣΧΟΛΙΑ / ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ)
    ΚανέναςVegetarianVeganKosherΧωρίς γλουτένηΆλλο
    FacebookInstagramGoogleΜέσω social media του σεφΜέσω newsletterΜέσω φίλου / συναδέλφουΜέσω μέλους του MGAΕνημερώθηκα σε προηγούμενο σεμινάριοΆλλο