Yann Couvreur

Yann Couvreur

yann-couvreur

Ένας ζαχαροπλάστης με καλλιτεχνική φλέβα, ο Yann Couvreur «σμιλεύει» μια ζαχαροπλαστική που ταιριάζει με την κοσμοθεωρία του: έναν κόσμο που επικεντρώνεται στο σεβασμό του προϊόντος και στην ακρίβεια των γεύσεων.

Εργάστηκε σε φημισμένα εστιατόρια, και δημιούργησε μια ζαχαροπλαστική όπου γλυκά και αλμυρά βασίζονται στους ίδιους κώδικες. Οι εξωπραγματικές δημιουργίες του αναγνωρίστηκαν γρήγορα από τους κριτικούς και το όνομά του κυκλοφόρησε γρήγορα από στόμα σε στόμα. Εκτός από τις εκλεπτυσμένες συνθέσεις του, το περίφημο Mille-feuille με κρέμα βανίλιας είναι πραγματικά η υπογραφή του! Αυτό το επιδόρπιο κέρδισε τον τίτλο “Επιδόρπιο της Χρονιάς” από τον οδηγό LEBEY το 2014 και αντανακλά απόλυτα την καλλιτεχνική νότα του Yann Couvreur.

Ο Yann Couvreur συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αναπτύσσει το όραμά του για τη Ζαχαροπλαστική του αύριο: μία ζαχαροπλαστικής χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, όπου κάθε επιδόρπιο να σερβίρεται με αρμονία στις γεύσεις.

Στα εργαστήρια του Παρισιού, ο Yann σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το πραγματικό του όνειρο: ένα μέρος όπου μπορεί να εκφράσει πλήρως το ταλέντο του και να μοιραστεί με τους πελάτες του το καθαρό του όραμα. Αποφασίζει να εγκαταλείψει την κεντρική λεωφόρο για τους δημοφιλείς δρόμους του ανατολικού Παρισιού και ανοίγει το πρώτο του κατάστημα στο Goncourt, μια εκλεκτική και ζωντανή συνοικία.

«Πάρτε ό,τι η φύση δίνει και να εργαστείτε με αυτό» – αυτό είναι το motto του Yann Couvreur και τα απίστευτα γλυκά του το αντανακλούν…