Yann Brys

Yann Brys

yann-brys

Ακόμη και ως νεαρός, αυτός ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ ζαχαροπλαστικής βοηθούσε τη μητέρα του να κάνει κέικ και γλυκά για ειδικές περιπτώσεις.

Επέλεξε να σπουδάσει ζαχαροπλαστική στην σχολή Catering της Τουλούζης, αποκτώντας πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης. Όταν συναντήθηκε με τον Michel Mendiela, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στις Κάννες ένα καλοκαίρι, εκείνος του άνοιξε τα μάτια στη μαγεία αυτού του επαγγέλματος, κάνοντας τον να συνειδητοποιήσει ότι για αυτόν η ζαχαροπλαστική ήταν κάτι περισσότερο από ένα πάθος. Ωστόσο, ανακάλυψε πραγματικά τις ικανότητές του από τον Philippe Urraca, έναν “Meilleur Ouvrier de France” για τον οποίο εργάστηκε για ένα χρόνο.

Η φιλοδοξία του τον οδήγησε στο Παρίσι, όπου εντάχθηκε στο Fauchon, δουλεύοντας υπό τον σεφ Sébastien Gaudard. Εκεί έμαθε τη σημασία του να είναι σχολαστικός και μια εντελώς νέα προσέγγιση της γεύσης, συνδυάζοντας τις πιο ασυνήθιστες μαζί. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως αρχιμάγειρας για το Υπουργείο Άμυνας. Στη συνέχεια εργάστηκε για κορυφαία ξενοδοχεία στο Παρίσι, όπως το Concorde Lafayette και το Bristol. Αλλά το πάθος του για μπουτίκ πρότζεκτ, τον οδήγησε να γίνει μέλος του Dalloyau ως ο νούμερο 2 μετά τον R&D Director Pascal Niau (Meilleur Ouvrier de France).

Το 2009, ο Yann ανέπτυξε μια νέα τεχνική που χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως, για το γαρνίρισμα κρέμας σε ένα πικάπ, καθώς παράγει ένα μοναδικό και πολύ κομψό αποτέλεσμα. Το 2011, ο Yann Brys τιμήθηκε με το βραβείο «Meilleur Ouvrier de France» (MOF). Την ίδια χρονιά διορίστηκε επίσης Creative Director του Dalloyau από τους δύο Directors του. Κατατάχθηκε στους κορυφαίους 111 σεφ ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας από το περιοδικό «Gault et Millau».