Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και καθηγητής, ο σεφ Johan Martin δεν αμφιβάλλει λέγοντας ότι ένας επαγγελματίας chef πρέπει να έχει πέντε ιδιότητες: θάρρος σε ένα απαιτητικό επάγγελμα, περιέργεια να συνεχίσει να μαθαίνει, εκτίμηση γεύσης για να απολαμβάνει αυτό που δημιουργεί, γενναιοδωρία για να μοιράζεται τη μάθηση και παιδαγωγία για να μεταδίδει επιτυχημένα γνώση.
Η καινοτόμα προσέγγισή του όσον αφορά τη viennoiserie και τη ζαχαροπλαστική ακολουθείται και εφαρμόζεται από πολλούς ζαχαροπλάστες σε όλο τον κόσμο. Έχει εκδώσει 2 βιβλία: Top Desserts (2012) και “Signature: Entremets & Petits Gateaux ” (2017).
Έχει δουλέψει σε πολλά αναγνωρισμένα ζαχαροπλαστεία στη Γαλλία πριν γίνει καθηγητής στη χολή Bellouet Conseil στο Παρίσι για 10 χρόνια. Σήμερα είναι ανεξάρτητος σύμβουλος ζαχαροπλαστικής ενώ συνεχίζει να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για masterclasses και επιδείξεις.