Dorian Zonca

Dorian Zonca

dorian-zonca

Αφού απέκτησε τις βασικές γνώσεις στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, ο σεφ Dorian Zonca πήγε στο Παρίσι για να ανακαλύψει τον κόσμο των prestige ζαχαροπλαστείων.

Μια σύντομη στάση στο Laduree και στη συνέχεια για πολλά χρόνια στο Pierre Hermé του επέτρεψαν να αναγνωρίσει τη σημασία της προσοχής στη λεπτομέρεια, να ανακαλύψει την υπεροχή στον τομέα και να τελειοποιήσει τις τεχνικές του γνώσεις.

Αυτή τη στιγμή, ο chef Dorian είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στη σχολή Bellouet Conseil στο Παρίσι και έχει τη χαρά να ταξιδεύει σε όλη τη Γαλλία και διεθνώς για να μοιραστεί τις εμπειρίες και τις γνώσεις του.

Λίγα λόγια για τη σχολή Bellouet Conseil Paris

Η Σχολή Bellouet Conseil δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 1989 χάρη στη συνεργασία του G. Joël Bellouet, πρώην καθηγητή στη σχολή Lenôtre, και του Jean-Michel Perruchon, πρώην executive pastry chef στο Fauchon.

Γνωστή σε όλους τους επαγγελματίες pastry chefs σε όλη τη Γαλλία, το ποιοτικό έργο και η αφοσίωση στον τομέα της αρτοζαχαροπλαστικής, αποτελούν κλειδιά για την επιτυχία της.

Το 2006, ο Jean-Michel Perruchon ανέλαβε τη Διεύθυνση της σχολής Bellouet Conseil, όταν ο G.Joël Bellouet αποχώρησε μετά από 18 χρόνια μαθημάτων, διδάσκοντας και αναπτύσσοντας νέες τεχνικές.

Το όνομα Bellouet Conseil είναι πλέον γνωστό σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου διεθνώς, και η Σχολή απαρτίζεται από άκρως έμπειρους καθηγητές και πρεσβευτές της σε όλο τον κόσμο.