Carles Mampel

Carles Mampel

carles-mampel

Στην ηλικία των 13 ετών, αρχίζει τη μαθητεία του στο ζαχαροπλαστείο La Divina Pastora στη Βαρκελώνη, υπό την καθοδήγηση του αρχιζαχαροπλάστη Francisco Anglada. Το 1984 εργάζεται ως μαθητευόμενος στο ζαχαροπλαστείο Art Bó. Μεταξύ του 1985 και του 1987 υπήρξε υπεύθυνος στο ζαχαροπλαστείο Fleca Portell και στη συνέχεια άσκησε καθήκοντα Chef και Υπεύθυνου Ζαχαροπλαστικής και Catering το 1990 στο Coma.

​Στα 22 του χρόνια αποκτά το πρώτο του αρτοποιείο στην Βαρκελώνη, ένα έργο που αφήνει επτά χρόνια αργότερα για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του σε διεθνούς φήμης ζαχαροπλαστεία στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων και το Chocolaterie Maison Caffet, με τον Pascal Caffet (MOF), στο Begrem με τον Olivier Bajard, (MOF) και στο Riederer με τον Philippe Segond (MOF).​

Το 2005 ίδρυσε το Obrador Bon Sucre στη Βαρκελώνη, το οποίο αργότερα έγινε μέρος της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Bubo. Τον Ιούνιο του 2005 ίδρυσε τα ζαχαροπλαστεία Bubo στη Βαρκελώνη σε συνεργασία με το Grumax Design Studio, κι έκεί γεννήθηκε η έννοια των «boutique» ζαχαροπλαστείων. Για 12 χρόνια υπήρξε υπεύθυνος για την δημιουργική και παραγωγική πλευρά της εταιρείας. Το πρώτο ζαχαροπλαστείο έφερε στη συνέχεια τη δημιουργία άλλων έξι – συνολικά τέσσερα στη Βαρκελώνη, δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα στο Τόκιο, το οποίο και επίσης διεύθυνε.

Τον Ιούλιο του 2017 αφήνει το έργο αυτό για να αφοσιωθεί στο ρόλο του ως σύμβουλος και εκπαιδευτής και να κυνηγήσει και άλλα σόλο έργα.

Έχει επίσης υπηρετήσει ως σύμβουλος και εκπαιδευτής σε διάφορες εταιρείες, όπως: Valrhona, Ravifruit, Pavoni Italia, Elle & Vire Professional, Sosa Ingredients, Solegraells ή Iceteam, και έχει συνεργαστεί με σχολές και συλλόγους, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, παραδίσοντας Masterclasses, μεταξύ των οποίων η EPGB (Escola de Pastisseria Gremi de Barcelona) (Βαρκελώνη), η Ecole Bajard, (Γαλλία) η Espai Sucre (Βαρκελώνη) και η L’Ecole Valrhona (Τόκιο & Μπρούκλιν).