Alexandre Paisant

Alexandre Paisant

alexandrepaisant

Εκπαιδευτής στην παγκοσμίου φήμης σχολής Ecole Bellouet Conseil στο Παρίσι, ο Alexandre Paisant ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στο ζαχαροπλαστείο Marcel Chabrol. Μεταξύ του 1991 και του 2009, συνεχίζει την εκπαίδευσή του στους Gaulupeau, Prieur, Bamas και Henriet.

Το 2011, προσχώρησε στην ομάδα εκπαιδευτών της INBP πριν από την ένταξή του στη σχολή Ecole Bellouet Conseil, η οποία γεννήθηκε από τη συνεργασία του G. Joël Bellouet, καθηγητή στο σχολείο Lenôtre και του Jean-Michel Perruchon, pastry chef στο Fauchon.

Ο ταλαντούχος Γάλλος chef patissier, συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως το 2010, όπου κέρδισε το 1ο βραβείο “Artistic Coin in Sugar” στο Challenge des mains d’or. Το 2011, κατατάσσεται επίσης στην 4η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Sugar Art”. Οι πολυάριθμες εμπειρίες του, σε συνδυασμό με το πάθος του για καινοτομία, τον καθιστούν ηγέτη στην πρωτοπορία των νέων τάσεων.

Λίγα λόγια για τη σχολή Bellouet Conseil Paris

Η Σχολή Bellouet Conseil δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 1989 χάρη στη συνεργασία του G. Joël Bellouet, πρώην καθηγητή στη σχολή Lenôtre, και του Jean-Michel Perruchon, πρώην executive pastry chef στο Fauchon.

Γνωστή σε όλους τους επαγγελματίες pastry chefs σε όλη τη Γαλλία, το ποιοτικό έργο και η αφοσίωση στον τομέα της αρτοζαχαροπλαστικής, αποτελούν κλειδιά για την επιτυχία της.

Το 2006, ο Jean-Michel Perruchon ανέλαβε τη Διεύθυνση της σχολής Bellouet Conseil, όταν ο G.Joël Bellouet αποχώρησε μετά από 18 χρόνια μαθημάτων, διδάσκοντας και αναπτύσσοντας νέες τεχνικές.

Το όνομα Bellouet Conseil είναι πλέον γνωστό σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου διεθνώς, και η Σχολή απαρτίζεται από άκρως έμπειρους καθηγητές και πρεσβευτές της σε όλο τον κόσμο.